U trendu

Napadači na Vučića će odgovarati, ako istragu vode RS i Srbija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u ponedeljak da je RS preduzela sve aktivnosti na dokumentovanju i ispitivanju ko je sve bio u Potočarima, kada je pokušano ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića, i da tu istragu vodi Specijalno tužilaštvo.

Dodik je za RTS rekao da će da će oni koji su pokušali da linčuju Vučića odgovarati samo ako to budu radili organi Republike Srpske i Srbije, jer, kako je kazao, ako to preuzme Tužilaštvo BiH, „od toga neće biti ništa“.

On smatra da je napad na premijera Vučića bio napad na Srbiju, sa ciljem da se ona ponizi u trenutku kada je odavala počast srebreničkim žrtvama.

„Teritorija Republike Srpske obezbeđuje se isključivo policijom Republike Srpske. I to smo i uradili. Vučić nije imao nijedan problem od ulaska u Republiku Srpsku do memorijalnog centra“, naveo je Dodik.

On je napomenuo da Vučić nije imao problema ni prilikom izlaska do granice, „ali je imao u Potočarima, gđe je Bakir Izetbegović svestan da će uvek ispričati istu priču – pa ja to nisam znao, žao mi je i tako dalje“.

„Mislim da on žali za nečim drugim. Žali što se to nije odigralo do kraja i da bi on bio intimno sretniji da je, ne daj Bože, došlo do kraja i da je Vučić linčovan“, rekao je Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.