U trendu

Nastavlja se afera sa imovinom ministra Kujundžića

ZAGREB – Zbog netačno popunjene imovinske ministru zdravlja Milanu Kujundžiću preti ostavka ili smena, a ako do toga dođe on će biti samo još jedan u nizu smenjenih u vladi Andreja Plenković.

Plenkovićeva vlada broji 20 ministara, a do sada ih je smenjeno 14.

Izabrani predsednik Zoran Milanović je povodom afere sa imovinom mnistra Kujundžića rekao da se previše toga dogodilo u poslednje dve godine.

„Ne mislim samo na ministra Kujundžića. Vlada mora biti političko telo sastavljeno od ljudi koji imaju određenu političku težinu, ugled, uticaj u političkoj organizaciji koja ih postavlja na ta mesta. Ukoliko je vlada previše tehnička, onda imamo probleme“, rekao je Milanović, koji je bio premijer hrvatske vlade.

Govoreći konkretno o Kujundžiću, on kaže da on nije jedini, već da tu ima previše zvaničnika koji pogrešno ispunjavaju imovinske kartice.

„Kada govorimo o ispunjavanju imovinske kartice, taj proces je u Evropskom parlamentu puno fleksibilniji“, ističe Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv..

Međutim, Milanović kaže da sistem ispunjavanja imovinskih kartice treba da bude rigorozan.

Potpredsednik najuticajnje SDP, Ranko Ostojić, kaže da sučaj ministra Kujndžića ukazuje na to da su obeležja ove vlade „haos, korupcija, muljanje s imovinskim karticama, zemljištem i nekretninama“.

„Plenkovićevih 13, sada je već Plenkovićevih 14. od 20 ministara, 14 je smenio“, rekao je Ostojić, prenela je zagrebačka N1 tv.

Ostojić smatra da „veličina ministra“ ne leži u nekretninama, pokretninama i imovinskim karticama, nego u njihovom radu i prednosti poslu.

Prema njegovim rečima, postoje dve grupe Plenkovićevih ministara.

„Jedna grupa ne zna da ispuni imovinske kartice, a druga opravdava to ponašanje. Pa čak i sam Plenković“, ističe Ostojić.

S obzirom na to da su počele raspodele za novog ministra zdravstva, možda je najbolja zamena za Kujundžiča HDZ-ova zamenica ravnatelja Vinogradske bolnice koja fizički napada svoje zaposlene, kaže Ostojić.

Dodaje da, kada Hrvatska već ima župana koji tuče svoju ženu, zašto ne bi imala i ministarku koja fizički napada svoje zaposlene.

Ostojić napominje da SDP više ne zanima vladajuća HDZ.

„Ne zanima nas ni ko će biti novi predsednik HDZ-a, nas zanima ono što su nam ostavili, a to su haos i korupcija“, rekao je i ističe da je Plenković promenio celu vladu zbog koruptivnih radnji, muljaže i petljanja s imovinskim karticama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.