U trendu

Nova radna mesta i zadržavanje mladih u fokusu kampanje u MK

SKOPLJE – Glavni fokus u predizbornoj kampanji vladajućeg SDSM u Severnoj Makedoniji biće integracija zemlje u NATO i EU, navodi portal Plusinfo.

Kako piše ovaj medij iz Skoplja, pozivajući se na izvore iz te partije, snažan akcenat u prestojećoj kampanji biće i na kreiranju dugoročnog rešenja za zadržavanje mladih u toj zemlji, ali i na povećanju plata i životnog standarda građana Severne Makedonije.

Najveća opoziciona partija u toj zemlji VMRO-DPMNE ističe da će njihova predizborna kampanja biti utemeljena na otvaranje novih radnih mesta, povratku pravne države, poboljšanju ekonomije i privlačenju stranih investicija.

Na pitanje da li će revizija Prespanskog sporazuma imati ključnu ulogu u kampanji, iz opozicione VMRO ponavljaju da je taj dogovor između Grčke i Severne Makedonije „štetan za državu“.

Iz vladajuće albanske stranke DUI istakli su da su im glavne teme u predizbornoj kampanji pravna država i izbor pravosuđa, ali i principi konsenzualnog odlučivanja.

Ostale manje političke stranke iz makedonskog i albanskog bloka za sada još ne otkrivaju na kojim temama će biti zasnovana njihova predizborna kampanja koja bi oficijelno trebalo da započne u drugoj polovini marta, kaže se u tekstu.

Prevremeni izbori u Severnoj Makedoniji biće održani 12. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar