U trendu

Novi skandal predsednice Grabar Kitarović: Sa vojnicima zapevala Tompsonovu pesmu

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izazvala je novi skandal, bar kada je reč o političkoj javnosti u Bosni i Hercegovini, nakon objavljivanja snimka na kojem ona peva pesmu Marka Perkovića Tompsona „Herceg Bosno, srce ponosno“.

Regionalna N1 prenosi da su na takav postupke Kitarovićeve stigla brojna reagovanja, te da tu nebi bilo ničeg spornog da nije reč o Tompsonovoj pesmi u kojoj se veliča takozvana Herceg-Bosna.

„Pa istina. Ona ima dobar sluh, bar prema ovome što sam video. Ali očito da bira pogrešne pesme. Potpuno nepotrebno“, kazao je bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

Ovo nije prvi put da Kitarović pominje Bosnu i Hercegovinu. Ovoga puta je odlučila da zapeva spornu Tompsonovu pesmu, a ranije je davala izjave koje su uznemirile pojedine političare u BiH.

Ona je, naime, izjavljivala da su Hrvati u BiH ugroženi, te da BiH postaje pretnja za svoje susede, zbog navodnog povratka hiljada ekstremista za stranih ratišta.

„Puzajućim promenama Dejtonskog sporazuma, posebno kroz odluke visokih predstavnika, i Ustavnog suda BiH, ugrožena je konstitivnost hrvatskog naroda. Bošnjaci su u dva navrata Hrvatima izabrali člana Predsedništva BiH. U Mostaru se nisu održali izbori osam godina. BiH je izložena i novim izazovima, posebno međunarodnom terorizmu, te pretećom migrantskom krizom“, govorila je Kitarović, poseća N1 tv.

„Gospođa Kitarović je predimenzinirala problem radikalizma u BiH. Šta joj je to trebala, ja ne znam. Mi smo je upozorili da to ne radi, dali joj precizne brojke, ali je ona i dalje nastavila s tim“, otkrio je Bakir Izetbegović.

Kitarović je više puta ponovila da će se tokom svojim susreta sa međunarodnim zvaničnicima zalagati za jednakost svih građana u Bosni i Hercegovini. U tom paketu su i insistiranja na promeni Izbornog zakona, zahtevi za federalizacijom, te revizija Dejtona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)