U trendu

Održana proslava Dana nezavisnosti, Krivokapić poručio da je vlada gradjanska

Proslava Dana nezavisnosti u organizaciji Vlade Crne Gore održana je danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici a premijer Zdravko Krivokapić je poručio da je vlada gradjanska i da neće biti promene kursa.

Proslavi su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, kao i ministarka odbrane Olivera Injac i ministar spoljnih poslova Djordje Radulović. Proslavi u organizaciji Vlade ne prisustvuje predsednik Crne Gore Milo Djukanović.

Program je počeo intoniranjem crnogorske himne i podizanjem zastave na glavnom gradskom trgu.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je referendum bio trenutak u kome je narod iskazao demokratsko pravo i poručio da to što Vladu ne podržava ni pozicija ni opozicija znači da je ona najbolja.

„U Crnoj Gori postoje dve struje – jedna koja je koristila privatne interese da bi obogatili nečije džepove i druga, osiromašena. To je vešto korišćeno da bi se zamaglili problemi“, kazao je Krivokapić na ceremoniji.

Poručio je da je Crna Gora država svih u kojoj svi treba da osete blagodeti, „a ne da budu selektivni“.

„Hajde da okrenemo nepotizam kao meru dobrote, da rodjaci, kumovi ne budu pre drugih ljudi. Mladi moraju da ostaju u Crnoj Gori, i prave državu na dobro svih“, rekao je premijer.

U Crnoj Gori neće biti „promene kursa“, a Vlada je, kako je rekao, apsolutno gradjanska.

„Ni pozicija ni opozicija ne daju podršku ovoj vladi što znači da je ona najbolja“, smatra Krivokapić.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je da je Dan nezavisnosti proslava svih njenih gradjana, a ne jednog političkog subjekta ili pola Crne Gore.

On je u izjavi za medije nakon ceremonije proslave Dana nezavisnosti u Podgorici pozvao sve „da se raduju, pobijede primitivizam, nacionalizam i mržnju“.

„Crna Gora se voli cela, od Herceg Novog do Pljevalja, od Ulcinja do Plava i voli se svaka njena stopa. Voli se znanjem i čistim rukama. Saberimo se i ujedinimo se“, rekao je Bečić uz uverenje da će se od ovog 21. maja nastaviti u „pozitivnom trendu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)