U trendu

Opozicija najavila pokretanje opozovima ministra zdravlja

ZAGREB – Hrvatska parlamentarna opozicija dogovorila je danas da pokrene postupak za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša zbog, kako su naveli, katastrofalnog stanja u zdravstvu i brojnih afera koje se samo nižu, pogotovo oko platforme Cijepise.

„Unutar opoizcije potpuni je konsenzus. Uskoro ćemo pokrenuti postupak opoziva“, rekao je nakon sastanka predsednik najuticajnije opozicione SDP-a Peđa Grbin.

Dodao je da će Berošu dati priliku da malo razmisli i sam podnese ostavku.

„U epidemiji dok ljudi umiru, neko iz zdravstvenog sistema krade, zato tražimo da Beroš ode. Kada? Dopustite da sami odlučimo o datumu“, rekao je Grbin, preneo je hrvatski RTL.

Premijer Andrej Plenković je ranije opoziciji poručio da im neće proći opoziv Beroša, a Grbin je tim ovodom podsetio na Tolušića, Kuščevića i Kujundžića, koje je premijer takođe branio, ali su ipak otišli sa funkcija.

Grbin je kazao i da očekuje širu rekonstrukciju vlade, ne samo odlazak Beroša.

„Ona je potrebna, pravosuđe ne funkcionira, prepucava se Ministarstvo s Vrhovnim sudom. Zdravstvo ne valja. Gde god zagrebemo, ne valja. Treba jednostavna rekonstrukcija – treba svi da odu“, rekao je Grbin negirajući da opozicija sve to sada čini zbog predstojećih lokalnih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.