U trendu

Opozvani ambasador podneo kivičnu prijavu protiv ministra

PODGORICA – Bivši ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović podneo je krivičnu prijavu protiv Đorđa Radulovića, ministra poljnih poslova, kojom ga tereti da je izvršio krivično delo „zloupotreba službenog položaja”, piše podgorička Pobjeda.

Pajović u obrazloženju krivične prijave tvrdi da je Radulović „krajem 2020. i početkom 2021. godine prekoračio granice svojih ovlašćenja i okončao mandat ambasadoru Crne Gore u NR Kini, iako za to nem ovlašćenje.

Pajović tvrdi da je ovim postupkom ministar teže povredio njegova prava, jer mu je onemogućio da obavlja svoju funkciju.

Navodi, takođe, da Vlada Crne Gore nije donela odluku o okončanju njegovog mandata, već da je utvrdila samo predlog odluke da Pajović bude opozvan.

On je podsetio i da je odluku o okončanju njegovog mandata na funkciji amasadora isključivo, mogao da donese predsedik države.

Krivična prijava podnijeta je 15. marta, ali kako Pobjeda saznaje, pošto se radi o državnim fukcionerima, ODT je mora proslediti Specijalnom državnom tužilaštvu, čija je to nadležnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar