U trendu

Optužuju ministra da je na strani terorista!?

DPS Mila Đukanovića optužila je ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića, opozicionara u prelaznoj crnogorskoj vladi, da se stavio na stranu „terorista“.

U saopštenju DPS dostavljenom medijima se navodi da je Danilović odlučio da iz pozicije ministra unutrašnjih poslova pređe direktno u ulogu advokata grupe stranih državljana koje Vrhovno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

„Takav slučaj nije zabeležen od kad je vlada i terorista – da se neko kome je u opisu posla da štiti državu i od takvih opasnosti, direktno stavi na stranu osumnjičene kriminalne grupe i pokuša da relativizuje sumnje u njihovu krivicu“, navode iz DPS-a.

Navodi se i da je Danilović „u maniru svog političkog ideologa, bivšeg srpskog premijera Vojislava Koštunice“, tvrdio da nema pojma o čitavom događaju, par dana kasnije tvrdio da su objavljeni transkripti razgovora osumnjičenih „smišljena podvala“ i da te osobe nisu mogle komunicirati.

Očigledno, reč je ili o Danilovićevoj vidovitosti, ili o još jednom pokušaju manipulacije čitavim događajem, navodi se u saopštenju DPS-a.

„Umesto što advokatiše osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, za Danilovića bi bilo mnogo korisnije da svoje poslednje dane na mestu ministra unutrašnjih poslova iskoristi da se što bolje informiše makar o aktuelnim dešavanjima u državi i da se pripremi za odbranu po podnetoj krivičnoj prijavi jer je zaštićene lične podatke crnogorskih građana, uključujući i fotografije koje predstavljaju deo podataka sa kojima isključivo raspolaže MUP, otuđio iz tog ministarstva“, ističu iz DPS-a.

Poručuju i da je Daniloviću opoziciona klupa valjda zagarantovana, te da će ostati upamćen kao primer toga kakav ministar ne treba da bude i kako treba dobro voditi računa da takvi kadrovi nikada ne nađu na odgovornim državnim dužnostima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.