U trendu

OptuÅžuju ministra da je na strani terorista!?

DPS Mila Đukanovića optuÅžila je ministra unutraÅĄnjih poslova Gorana Danilovića, opozicionara u prelaznoj crnogorskoj vladi, da se stavio na stranu „terorista“.

U saopÅĄtenju DPS dostavljenom medijima se navodi da je Danilović odlučio da iz pozicije ministra unutraÅĄnjih poslova pređe direktno u ulogu advokata grupe stranih drÅžavljana koje Vrhovno drÅžavno tuÅžilaÅĄtvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokuÅĄaju.

„Takav slučaj nije zabeleÅžen od kad je vlada i terorista – da se neko kome je u opisu posla da ÅĄtiti drÅžavu i od takvih opasnosti, direktno stavi na stranu osumnjičene kriminalne grupe i pokuÅĄa da relativizuje sumnje u njihovu krivicu“, navode iz DPS-a.

Navodi se i da je Danilović „u maniru svog političkog ideologa, bivÅĄeg srpskog premijera Vojislava KoÅĄtunice“, tvrdio da nema pojma o čitavom događaju, par dana kasnije tvrdio da su objavljeni transkripti razgovora osumnjičenih „smiÅĄljena podvala“ i da te osobe nisu mogle komunicirati.

Očigledno, reč je ili o Danilovićevoj vidovitosti, ili o joÅĄ jednom pokuÅĄaju manipulacije čitavim događajem, navodi se u saopÅĄtenju DPS-a.

„Umesto ÅĄto advokatiÅĄe osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokuÅĄaju, za Danilovića bi bilo mnogo korisnije da svoje poslednje dane na mestu ministra unutraÅĄnjih poslova iskoristi da se ÅĄto bolje informiÅĄe makar o aktuelnim deÅĄavanjima u drÅžavi i da se pripremi za odbranu po podnetoj krivičnoj prijavi jer je zaÅĄtićene lične podatke crnogorskih građana, uključujući i fotografije koje predstavljaju deo podataka sa kojima isključivo raspolaÅže MUP, otuđio iz tog ministarstva“, ističu iz DPS-a.

Poručuju i da je Daniloviću opoziciona klupa valjda zagarantovana, te da će ostati upamćen kao primer toga kakav ministar ne treba da bude i kako treba dobro voditi računa da takvi kadrovi nikada ne nađu na odgovornim drÅžavnim duÅžnostima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoÅĄalji komentar