U trendu

Otela mužu pušku i sprečila ga da se ubije

Zahvaljujući prisebnosti 49-godišnje S. M. s područja opštine Orašje, život njenog deset godina starijeg supruga je spašen.

Žena je u petak oko 23 časa nazvala policiju i zatražila hitnu intervenciju jer je njen suprug uzeo pušku i namerava da se iz nje upuca, prenosi Srpskainfo.

– On je došao kući pijan i tada su nastali porodični problemi. Žena mu je saopštila svoju odluku da će ga zbog alkoholizma napustiti. To ga je pogodilo, zbog čega je otišao i doneo ručno izrađenu pušku te joj je rekao da će se, ukoliko ga ona napusti, ubiti. S. M. je odmah reagovala, te je iskoristila njegovo pijanstvo i oduzela mu pušku koju je uspela da nakon svega sakrije. Policajci su brzo intervenisali te im je ona predala pušku – kažu službeni izvori za Avaz.

O incidentu je obavešten dežurni tužilac koji za pijanog supruga nije zatražio pritvor, nego je policiji rekao da se protiv njega u redovnom postupku dostavi izveštaj o izvršenom krivičnom delu nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Puška iz koje se nameravao ubiti 59-godišnjak je privremeno oduzeta do okončanja sudskog postupka i pravosnažnosti presude, rekao je isti izvor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.