U trendu

Otkriven motiv za krvavi pir u Hrvatskoj, ubica pronađen mrtav

Četvorostruki ubica iz Dalmacije pronađen je mrtav, potvrdila je hrvatska policija. Kako neslužbeno saznaje Šibenik.in, ubica je sebi presudio pištoljem u Vodicama, a nađen je pored svog automobila.

„Osoba za koju sumnjamo da je počinilac je pronađena mrtva pored svoga auta koji smo takođe tražili“, rekao je portparol šibeničke policije Šime Pavić u Dnevniku HRT-a.

Prema prvim policijskim informacijama, Koloperovo telo pronađeno je nešto pre 19 sati na otvorenom prostoru nedaleko od Vodica. Pronađeno je i vozilo za kojim je policija tragala, a uviđaj bi trebalo da potvrdi da je li reč o samoubistvu, kako se pretpostavlja.

Slobodna Dalmacija prenosi poluzvanične i nepotvrđene informacije, da je krvavi pir započeo u mestu Ražine, gde je Koloper inače vlasnik propalog lanca pekara i prodavnica, koji je otišao zbog dugova u stečaj, ispred svog proizvodnog pogona pozvao stečajnu upravnicu Radojku Danek, i jednog od poverilaca koji je trebalo da preuzme Koloperove poslovne prostore. Stečajnu upravnicu dovezao je suprug, a kad je stigao i poverilac, Koloper je izvadio automatsku pušku i otvorio vatru. Troje ljudi ostalo je na mestu mrtvo, a osumnjičeni je seo u automobil i odvezao se do Vodica, gde je na parkingu ispred trgovačkog lanca “Djelo” zatekao vlasnika tog lanca Tedi Slamića i na njega zapucao, posle čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Pozadina tragedije

Nezvanične informacije govore da je Koloper za svoju ekonomsku propast navodno krivio Slamića. Navodno je trgovački lanac “Djelo” kupovao pekarske proizvode firme kojom je upravljao Koloper. Prema informacijama koje objavljuju hrvatski mediji, poslovna saradnja je krenula dobro, ali je Slamić iznenada prestao da plaća isporuku proizvoda. Dug se navodno gomilao, a kako navode tamošnji mediji Koloper se dogovorio sa Slamićem da umesto novcem, dug plati brašnom. Navodno je kasnije ispalo da je brašno imalo veću cenu nego finalni pekarski proizvod, pa se ispostavilo da Koloperova firma “Matkol” zapravo dužna Djelu 66.621 evro. Usledila je blokada firme, a posle 120 dana usledio je stečaj zbog duga koji se popeo na čak 110.000 evra.

Međutim, to nije bio jedini dug, jer je firma “Matkol” bila dužna Poreskoj upravi i OTP banci 396.372 evra. Usledili su dugovi i Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zelenom gradu itd.

Pretpostavlja se da je Koloper smatrao da je “Djelo” odgovoran za početak njegove propasti. Nekad uspešna firma došla je pod lupu ubijene stečajne upravnice, koja je u julu 2019. odlučila da na doboš ode sva Koloperova imovina i to: šest nekretnina, deset Matkolovih vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar