U trendu

Pendarovski očekuje da će izbori biti uspešni i da će pobediti Siljanovsku

Kandidat vladajuće koalicije za predsednika Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da očekuje miran izborni dan i još ubedljiviju pobedu u drugom krugu izbora.

Pendarovski koji je za 4.240 glasova ili oko pola procentnog poena u prvom krugu pobedio kandidatkinju makedonske opozicije Gordanu Siljanvsku-Davkovu, rekao je da očekuje da će za njega glasati ljudi koji u prvom krugu nisu izašli na izbore i koji su glasali za kandidata albanske opozicije Blerima Reku.

Kandidat vladajuće koalicije oko SDSM i DUI istakao je da se nada da će deo tih glasača izaći i glasati za njegov koncept koji „znači kretanje napred za sve gradjane u Republici Severnoj Makedoniji, sve etničke zajednice bez obzira na versku, nacionalnu ili partijsku pripadnost“.

Pendarovski je rekao da je na osnovu izlaznosti u prvom delu dana optimista da će u drugom izbornom krugu biti postignut potreban cenzus od najmanje 40 procenata da izbori budu uspešni.

„Današnji izborni dan u drugom krugu je počeo mirno. Iskreno se nadam i verujem i da će tako i završiti. Tako ćemo kao država pokazati da smo spremni da organizujemo fer, demokratske i transparentne izbore, kao što i stoji zemlji koja će uskoro početi pregovor sa EU“, rekao je Pendarvoski nakon što je glasao na biračkom mestu u skopskom naselju Autokomanda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.