U trendu

Perović demantuje da je smenjen sa mesta rektora Bogoslovije

CETINJE – Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je danas medijske napise da je smenjen sa tog mesta i poručio da „nema nikakvih smena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od nadležnih ckvenih institucija.

Otac Perović je u izjavi za Radio Svetigoru demantovao, kako je naveo, sve “medijske spletke” i plasiranje neistina u vezi sa radom ove školske ustanove u Crnoj Gori – i škole i rektorove službe u njoj.

”Nema nikakvih smena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: `Neka nam je svima Bog na pomoći`”, naveo je, između ostalog, Perović.

Perović je rekao da se Cetinjska bogoslovija u redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da su u toku letnji radovi.

Naveo je i da je ovih dana Bogoslovija dobila poziv sa najviših crkvenih adresa SPC da se uključi u rad saborske Komisije za unapređenje prosvete unutar SPC, gde se, kako je rekao, takođe očekuje njegovo aktivno učešće kao rektora Cetinjske bogoslovije i još jednog od njenih profesora.

Mediji, među njima i Tanjug, su ranije danas pozivajući se na nezvanične crkvene izvore, preneli da je Perović smenjen sa mesta rektora Cetinjske bogoslovije i da je premešten u Podgoricu.

Inače prema Ustavu SPC rektore bogoslovija, pa tako i Cetinjske, postavlja Sinod SPC.

Pored toga što je Perović rektor Cetinjske bogoslovije on je i paroh Prve parohije cetinjske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.