U trendu

Pobjeda: Krivokapić poudio DF-u potpredsednička mesta

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić ponudio je liderima koalicije ZBCG Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću i Vladimiru Jokoviću potpredsednička mesta u vladi, piše danas podgorička Pobjeda i dodaje da je mala verovatnoća da će se to dogoditi.

Pozivajući se na svoja saznanja, Pobjeda piše da treba imati u vidu razlike lidera DF-a i vlade u pogoledu tužilačkih zakona, koje su, navodi, produbljene nakon negativnog nalaza Venecijanske komisije.

Krivokapić je u subotu razgovarao sa liderima DF-a Andrijom Mandićem, Milanom Keževićem i liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, dok je, kažu, predsednik PzP Nebojša Medojević odbio da se sastane sa premijerom.

Knežević je, podseća se, odbio ponudu da bude kandidat za potpredsednika vlade, uz obrazloženje da smatra da nije suština u personalnim rešenjima, već u uključivanju parlamentarne većine u izvršnu vlast na što eksplicitniji način kako bi rešili parlamentarnu krizu.

I Mandić je, navodi list, potvrdio da je Krivokapić na sastanku pominjao mogućnost da se prošire mesta potpredsednika u vladi, ali da je on tu priču zaustavio konstatacijom da o tome treba da odlučuje parlamentarna većina.
Mandić i Knežević, ali i Medojević su izjavili ranije da neće podržati ni jedan zakonski predlog vlade dok ne budu usvojeni tužilački zakoni.

Pozivajući se na više izvora, Pobjeda piše da je Krivokapićeva ponuda motivisana efikasnijom saradnjom vlade i parlamenta, odnosno željom premijera da zakonski predlozi vlade budu usvajani znatno brže u parlamentu.

Crnogorska vlada sada ima jednog potpredsednika i to je Dritan Abazović, zadužen za koordinaciju bezbednosnih tela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.