U trendu

Pobjeda: Nova očekuje vlast srazmernu rezultatima

PODGORICA 28. septembra (Tanjug) – Politički savet Nove srpske demokratije (NSD) na današnjoj sednici je zaključio da je neophodno da NSD i Demokratski front (DF) preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, jer to od njih očekuju njihovi glasači, piše danas podgorička Pobjeda.

Oni su, navodi se, na sednici zaključili i da je neophodno što pre suspendovati Zakon o slobodi veroispovesti.

„Buduća Vlada CG mora da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, poput onoga potpisanog s Rimokatoličkom crkvom. Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne verske zajednice“, navodi se u saopštenju NSD, prenosi podgorički dnevnik.

Dogovoreno je, kažu, da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade ispoštuju izbornu volju građana.

„Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmerno tim rezultatima“, stoji u saopštenju Nove sa sednice Saveta kojom je, kako se navodi, predsedavao predsednik Andrija Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.