U trendu

Počelo drugo polugodište u školama u RS

BANJALUKA, 21. januara (Tajug) – U školama u Republici Srpskoj danas je počelo drugo polugodište, bez promena u organizaciji nastave u odnosu na prvo, rekla je ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić.

Trivićeva je kazala da Institut za javno zdravstvo Srpske smatra da nisu stečeni uslovi da deca pohađaju nastavu kao što je to bilo pre pojave virusa korona.

„Veoma je značajno da deca redovno pohađaju nastavu u učionicama i u prvom polugodištu nije zabilježen nijedan slučaj širenja virusa korona u školama, što ukazuje na odgovorno ponašanje prosvetnih radnika, učenika i roditelja“, rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci, prenela je Radio televizija RS.

Ona je istakla značaj da deca u procesu sticanja znanja ostvare kontakt sa svojim drugarima i nastavnicima, kao i da lakše savladaju gradivo.

Drugo polugodište počelo je u 187 osnovnih i 89 srednjih škola, rekla je Trivić i dodala da će se u nekim školama nastava odvijati onlajn, posebo onim na području koje je krajem godine pogodio zemljotres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar