U trendu

Poslanik DF pozvao da Crna Gora povuče priznanje Kosova

PODGORICA – Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović zatražio je danas na sednici skupštine da Crne Gore povuče odluku o priznanju tzv. Kosova.

„To bi bio potez koji bi sprao ljagu sa ove zemlje. Siguran sam da bi povlačenje priznanja lažne države Kosova od strane Crne Gore bio svojevrsni čin iskupljenja, podizanje iz blata i ponovnog rađanje istinske Crne Gore“, rekao je Vučurović.

Kako je dodao, Demokratski front će raditi na tome da do toga dođe što pre, jer su „čast, ponos i obraz iznad svega“.

„Priznanje lažne države Kosova povuklo je ili suspendovalo 17 država, a neki uskoro planiraju da urade isto“, rekao je on i zapitao da li će i Crna Gora uskoro to uraditi.

Vučurović je ocenio da je odluka o priznanju donela veliku sramotu Crnoj Gori i njenim građanima i, kako navodi, doneta je „prema tvrdnjama premijera Duška Markovića, a ne mojim, suprotno volji 85 odsto građana Crne Gore“.

„Priznanje tzv Kosova su povukle zemlje koje nemaju istorijske veze, niti naročit ekonomski interes, ali su pokazale visok stepen odgovornosti, korektnosti i poznavanja međunarodnog prava i prezrenja prema jednom nasilnom potezu, pa bi bilo moralno i normalno da Crna Gora povuče priznanje lažne države Kosovo“, rekao je Vučurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.