U trendu

Posle 16 godina DPS neće biti na vlasti u Mojkovcu

PODGORICA – Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića je, prema prvim preliminarnim rezultatima, nakon 16 godina izgubila izbore u Mojkovcu, „odbranili“ su Petinjicu, dok je na Cetinju, iako su dobili manje glasova nego što su očekivali, u lagodnoj poziciji da sa tradicionalnim koalicionim partnerima iz suverenističkog bloka, SDP-om i koalicijom SD i LP – formira vlast.

To je epilog lokalnih izbora u tri grada u kojima je DPS zadržao primat najjače stranke u državi, uz ozbiljno upozorenje u vidu gubitka vlasti u Mojkovcu i gubljenja dijela glasova u Petnjici i posebno na Cetinju.

Podgorička Pobjeda piše da najzadovoljnija rezultatima može da bude SDP Raška Konjevića, koji je porastao za više od 1.200 glasova na Cetinju i oko 70 odsto u Petnjici.

Iako je, prema preliminarnim rezultatima koje su objavili DF i Demokrate, u Mojkovcu koalicija DPS-SD-LP osvojila 43,89 odsto ili 14 mandata, dva procenta manje u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore, vlast ipak neće formirati, jer su sve opozicione partije ušle u parlament.

Prvi je pobedu u Mojkovcu proglasio jedan od lidera DF-a Andrija Mandić i najavio da će ovaj dobiti novog gradonačelnika, mladog političa Veska Delića.

Na jučerašnjim izborima u Mojkovcu i GP Ura je duplirala broj glasova, a ne promeni vlasti čestitao im je predsednik tog pokreta Dritan Abazović

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar