U trendu

Posle Katnića i Becić demantuje Krivokapića

PODGORICA – Intervju premijera Zdravka Krivokapića u emisiji Načisto TV Vijesti izazvao je oštra reagovanja zvaničnika i političkih lidera u Crnoj Gori, a nakon što ga je demantovao specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, usledio i demanti predsednika parlamenta Alekse Bečića.

„Ja niti jednu verziju tog (Temeljnog) Ugovora video nisam, i to je apsolutna i jedina istina“, izjavio je danas Bečić reagujući na sinoćnju izjavu Krivokapića da je sa Temeljnim ugovorom upoznao Bečića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Bečić demantuje te tvrdnje Krivokapića, koji je potom na tviteru pokušo da pojasni da je rekao da je Bečić bio upoznat sa njegovim odlaskom u Beograd, a ne i sa Temeljnim ugovorom.

“Potpredsednik vlade (Abazović) mi je rekao da ne treba da potpišem bilo kakav ugovor u Beogradu. I to je njegovo prvo upoznavanje sa Temeljnim ugovorom, jer je tražio da bude upoznat sa tim. Upoznao sam i gospodina Bečića”, rekao je sinoć Krivokapić, preneli su podgoički mediji.

Intervju Krivokapića je danas komentarisala poslanica DF-a Marina Jočić u vezi sa navodnom namerom prodaje crnogorske elektroprivrede Srbiji.

„Sve i da je predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović hteo da proda Elektroprivredu Srbiji to ne bi mogao da uradi bez dozvole vlade i odluke Skupštine“, rekla je Jočić.

Ona je u izjavi za Dan Krivokapića nazvala lažovom, dodajući da informacija o prodaji EPCG Srbiji nije tačna.

„To nije mogao da bude razlog da premijer menja sastav borda. Razlog je jedan jedini, a to je nepatvorena mržnja prema DF-u“, ubeđena je ona.

Krivokapić je sinoć takođe rekao da je čuo da postoji potencijalna opasnost da se možda Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) proda Srbiji i da je zato odlučio da niko nema većinu u Odboru direktora.

Reagovao je i lider Porketa za promjene, članice DF-a, Nebojša Medojević, koji je pre par dana podneo ostavku na poslaničku funkciju.

„Braći Srbima“ poručio je da ih je ranije upozoravao na Krivokapića.

“Braćo Srbi sve sam lepo objasnio i nacrtao. A vi na mene drvlje i kamenje. Ali Bog štiti one koji govore istinu. Evo vam vašeg Zdravka pa ga vodite kući”, napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

Ponovo danas oglasio se i Katnić i poručio da ga je premijer lično uvredio i da mu je naneo neprocenjivu štetu.

„Sve to doživljavam kao pokušaj protivzakonitog uticaja predsednika vlade da se protiv mene pokrene disciplinski postupak, pošto im je propala namera da me nasilno oteraju u penziju“

Naveo je i da mu je, kako kaže, Krivokapić teškim insinuacijama i podvalama naneo neprocenjivu štetu kao profesionalcu i kao čoveku.

Jer, kako je objasnio, krivično delo izdaje i bilo koje krivično delo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), rekao je Katnić za Pobjedu.

Krivokapić je u istom intervjuu rekao da se spremalo njegovo hapšenje zbog veleizdaje i potpisivanja protivustavnog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), a na pitanje ko bi ga uhapsio, rekao je da bi to bio Katnić.

Katnić je to odmah sinoć demantovao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.