U trendu

Požari i dalje gore u oblasti Vilia na zapadu Atike

ATINA – Grčki vatrogasci i danas nastavljaju borbu sa velikim požarima u oblasti Vilia, na zapadnoj Atici.

U naporima da se požar lokalizuje učestvuje stotine grčkih vatrogasaca, uz pomoć poljskih kolega i podršku 24 aviona , a do ponovnog razbuktavanja je došlo u utorak, nakon što je u ponedeljak uveče, u odsustvu aviona, vatra zahvatila područje Agios Georgios, prenosi Katimerini.

„Do tri sata ujutro kada smo legli na počinak, vetar je duvao prema Viliji, ali mi smo se iznenada probudili i požar je bio u našim kućama“, rekao je Tanasis T. koji je uz pomoć sina spasio kuću, ali nije uspeo da spase komšijsku imovinu koja je uništena.

Evakuisana su ukupno četiri naselja i starački dom sa ovog područja, čiji su korisnici preveženi u bolnicu Agia Varvara na zapadu Atike.

Gradonačelnik Mandre Hristos Statis izjavio je Katimeriniju da postoje čvrste indicije da su požar podmetnuli piromani.

„Pronađeni su kanistri sa benzinom, istočni vetar je usmeravao vatru na Porto Germeno, a veliki požar je izbio u prethodnim satima na drugoj strani Atike, u Keratei“, naglasio je gradonačelnik.

Tokom proteklih nekoliko nedelja praćenih visokim temperaturama vazduha širom Grčke evidentirano je više od 500 požara, a najveći na ostrvu Eviji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.