U trendu

Protest ugostitelja u Banjaluci: Traže obračun struje po nižoj tarifi i smanjenje PDV-a

Više od dve stotine ugostitelja i radnika u fitnes centrima okupilo se danas popodne ispred Palate republike u Banjaluci, protestvujući zbog epidemioloških mera koje su im onemogućile normalan rad.

Nosili su transparente na kojima je ispisano: „Popuštaju mere, ali i živci“, „Brinete o zdravlju, a ne date nam da treniramo“.

Uzvikivali su i „Lopovi, lopovi“, „Milorade, gotovo je“.

Ugostitelji su zadovoljni što postoji najava da će krenuti sa normalnim radom ove sedmice, ali traže da se struja koju plaćaju više ne obračunava kao da je industrijska struja, kao i da im se PDV umanji sa 17 na devet posto.

Fitnes instruktori traže da krenu sa radom, kao i muzičari. Protestima su podržali i obični gradjani Banjaluke.

Njima se na kraju ispred Gradske uprave obratio gradonačelnik Draško Stanivuković (PDP), a njegov izlazak je ispraćen gromoglasnim aplauzom.

„Lepo vas je videti ljudi, ovde svaki put možete doći, ovo je vaš grad. Ja svom narodu šaljem srce i dušu. Tamo su lopovi, a ovde su došli pošteni“, kazao je Stanivuković.

On je naglasio da će „uvek imati obraza da izadje pred svoj narod“, kao i da nikada ne teba odustati od borbe.

„Kakve god okolnosti bile, nikada ne smemo odustati od borbe da će ovde biti bolje. Ja i sada protestvujem, na drugačiji način od vas, ali protestvujem“, kazao je on.

Okupljeni gradjani su na to odgovorili: „Više nas je“.

Protestno okupljanje je prošlo bez incidenata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.