U trendu

Prva fotografija Gruevskog nakon bekstva pojavila se na društvenim mrežama

Makedonski mediji objavili su danas posle podne fotografiju na kojoj se vidi odbegli bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski kako šeta Budimpeštom.

Prva fotografija Gruevskog posle bekstva u Madjarsku pojavila se na društvenim medijima mesec dana nakon što je ilegalno napustio Makedoniju, a za sada se ne zna autor, kada je naprevljena i da li je autentična.

Makedonska agencija Makfaks navodi da je deo madjarskih novinara podelio fotografiju Gruevaskog na Fejsbuku i Tviteru, uz napomenu da je napravljena u centru Budimpešte, u delu grada u kojem najčešće borave turisti.

Dodaje se da se pored Gruevskog na fotografiji  vidi čovek koji liči na Aleksandra Trajkovskog, odbornika VMRO DPMNE u skopskoj opštini Gazi Baba, kojem se sudi u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Nikola Gruesvki, koji je u Makedoniji osudjen na dve godine zatvora i protiv koga se vodi još nekoliko sudskih postupaka, pobegao je iz Makedonije 11. novembra i za samo desetak dana u Madjarskoj dobio azil.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar