U trendu

Prvi ovogodišnji sneg zabeleo Sarajevo

SARAJEVO – Trećeg decembarskog dana zabelelo je u više gradova i sela Federacije Bosne i Hercegovine, a prvi ovogodišnji sneg pao je i u Sarajevu.

Sneg je sinoć prvo počeo da pada u severnom delu BiH, a zatim se „spuštao“ prema centralnim i istočnim krajevima.

Mnogi stanovnici Sarajeva, posebno oni u višim delovima grada, jutros su za prvu jutarnju aktivnost koristili metle i lopate čisteći nekoliko centimetara snega s automobila, prilaza kućama, poslovnih prostora i trotoara, piše sarajevski portal Klix.

Ekipe KJKP Rad najavile su, uobičajeno, punu spremnost za čišćenje snijega s gradskih ulica, prema prioritetima.

S obzirom na to da se sneg ne zadržava i da nije pao u većim količinama, jutros nisu zabeleženi problemi u saobraćaju, a ni pešacima niej otežano kretanje.

I dok slabijeg intenziteta pada u većem delu BiH, u Hercegovini je kiša.

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je prohodna, iako se zbog snega saobraćaj odvija usporeno, posebno na deonicama u višim planinskim predelima i preko prevoja, javila je RTRS.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju putne pravce Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Kneževo-Ugar i Kotor Varoš-Teslić.

Ugaženog i raskvašenog snega na kolovozima ima i na deonicama Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Doboj, Bihać-Bosanski Petrovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i na putevima ima na području Livna, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča.

Vozačima se prepručuje da smanje brzinu kretanja i pozivaju na oprez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.