U trendu

Pupovac zahvalio Željki Cvijanović na pomoći

BANJALUKA – Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac zahalio je danas predsednici Republike Srpske Željke Cvijanović, čiji kabinet je obezbedio 50.000 KM za nabavku deset kontejnera za smeštaj najugroženijih porodica u Glini i Petrinji.

Pupovac je istakao da se kabinetu predsednice Republike Srpske obratio za pomoć u nabavci kontejnera, jer je to trenutno najvažnije za smeštaj stanovništva koje je u zemljotresu ostalo bez mesta za stanovanje.

On je rekao da je predsednica Cvijanović odgovorila na molbu u roku od nepunih sat vremena i izrazila spremnost da pošalje kontejnere, koje proizvodi preduzeće iz Kozarske Dubice.

„Kontejneri će tokom dana stići u Hrvatsku i biće podeljeni ljudima iz Gline i Petrinje, kojima su neophodni“, rekao je Pupovac za Srnu, prenela je RTRS.

Kontejneri iz RS će, kazao je, značajno pomoći stanovništvu postradaog područja da se smeste.

On je rekao da je Vlada Hrvatske danas obezbedila 140 kontejnera, koji se dele na području Gline i Petrinje.

Rekao je i da je su potrebe građana u ovim mestima velike, kao i da osim kontejnera nedostaju agregati i kabanice.

„Nakon prvih osećaja užasa i nemoći, sada se organuzuje pomoć ljudima. Kontejneri su prioritet za one čije su kuće potpuno uništene, ali koji žele da ostanu na svojim ognjištima. Kad je reč o hrani, ona je uglavnom obezbeđena“, rekao je Pupovac.

Rekao je i da je kod građana koji su pretrpeli ogromna razaranja domova i imovine strah i dalje pristan, kao i da im je ovakva pomoć od velikog značaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.