U trendu

Radunović: DF će tražiti opoziv Đukanovića

PODGORICA – Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović najavio je danas da će taj savez tražiti izjašnjenje od Ustavnog suda i pokrenuti opoziv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Radunović je rekao da je Đukanović prekršio Ustav izjavama vezanim za svoje razgovore sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i njegovim odnosom prema kandidatima za ambasadore.

Đukanović je danas tokom obraćanja na Cetinju saopštio da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Radunović je kazao da je Đukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi.

„Misli se na ambasadore i ljude koji 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore. Građani ove države koji su učestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Milo Đukanović predsednik i šef režima 30 godina“, kazao je Radunović.

On je citirao Ustav Crne Gore u kojem se, između ostalog, kaže da su svi pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo“.

Radunović je rekao da je ovo najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava od kada je uvedeno višestranačje.

„Ovo je vrhunac drskosti koji ne bi smeo da se završi na način da Milo Đukanović nastavi da obavlja ovu funkciju. Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori, nevladinih organizacija kao i diplomatskog kora“, naveo je Radunović, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.