Rama zatvara sve kladionice u Albaniji

U Albaniji će od 1. januara 2019. godine biti zatvorene sve sportske kladionice u toj državi, odluka je vlade u Tirani.

Kako prenose mediji, kazina i kladionice izvan stambenih područja biće zatvoreni kako bi sprečilo povećanja njihovog broja, naročito u Tirani.

Albanski premijer Edi Rama kazao je ranije da će kladionice biti smeštene na obode grada.

Takođe, zatvaraju se sva elektronska kazina, kojih sada ima u glavnim ulicama u gradovima u Albaniji a biće dostupni samo u hotelima sa pet zvezdica, koji se nalaze izvan urbanih područja.

Rama je takođe upozorio sve medije, koji ne budu prestali da nezakonito reklamiraju kockarske ustanove, da će biti “silom zatvoreni”.

“Uprkos tome što se broj kazina smanjio na 20 sa 40, koliko ih je bilo 2013. godine vladini prihodi od poreza na kockanje povećani na 54 miliona dolara, sa 37 miliona dolara koliko su iznosili pre pet godina”, dodao je Rama.

2 komentara
  1. Anonimni

    da se nasa vlada pridrzava zakona, ni jedna kockarnica ne bi smela da bude otvorena u gradu, a pogotovo blizu skola..ali kad se sukobe interesi i zakonitost, lako se zakon zaobilazi

  2. Anonimni

    Zašto u naslovu piše jedno (sve kladionice) a u tekstu drugo (samo kladionice u centru gradaova)? Ovo vam je uobičajena praksa! U čemu je trik? Za mene je ovo jako neozbiljno!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike