U trendu

RCC otvorio nominaciju za ovogodišnjeg Šampiona regionalne saradnje dr Erhard Busek

Savet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije (BMEIA) otvorili su nominaciju za ovogodišnjeg dobitnika nagrade Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek.

Ta nagrada dodeljuje se pojedincu ili organizaciji koji su najviše doprineli unapređenju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi tokom 2022, vođeni evropskim vrednostima i principima, saopštio je RCC.

Nominacije su otvorene do 17. maja 2023, a odluku o dobitniku doneće stručni žiri.

Priznanje se sastoji od finansijske nagrade u iznosu od 5.000 evra koja će dobitniku biti uručena na svečanosti koja će se održati zajedno sa godišnjim sastankom RCC, u junu.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je RCC uveo u februaru 2013, povodom svoje pete godišnjice.

U saradnji sa BMEIA, 2022. godine, ime nagrade je promenjeno u Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek, čime je posthumno  odata počast nakadašnjem specijalnom koordinatoru Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika RCC ali i odanom poborniku Zapadnog Balkana i strastvenom zagovorniku integracije regiona u EU.

Više informacija o uslovima i kriterijumima za nominaciju pojedinaca i organizacija, žiriju, rokovima i procesu odabira može se naći na linku https://www.rcc.int/championofregionalcooperation.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.