U trendu

Sa srpskom zastavom među hrvatske navijače (video)

BUDIMPEŠTA – Mladić koji je oko struka nosio zastavu Srbije i tapkao košarku loptu kroz pešačku zonu u Budimpešti, izazvao je bes hrvatskih navijača, koji se uz alkohol u obližnjim lokalima spremaju da odu na stadion na kojem će biti odigrana fudbalska utakmica Mađarske i Hrvatske u okviru kvalifikacija za EVRO 2020.

Novinar zagrebačkog „Večernjeg lista“ objavio je na sajtu ovog dnevnika snimak onoga što je nazvao „incidentom“, uz tvrdnju da se „muškarac namerno i bahato ušetao među hrvatske navijače svestan rizika“, iako je mladić sa srpskom zastavom, koji je bio u društvu još jednog momka, delovao prilično nezainteresovano dok je prolazio pored navijača Hrvatske, pri čemu ga je sve vreme sledio novinar.

Odmah su krenuli povici „Ubij, Srbina“, nakon čega su ga hrvatski navijači napali.

„Večernji list“ navodi da je „mađarska interventna policija sprečila velike nerede koji su mogli nastanu da nisu pravovremeno reagovali“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. FILIP

    Veoma mi smeta,sto u poslednje vreme,navijaci,ili „navijaci“,ma u kom sportu,iz ma koje zemlje,nose sa sobom zastave zemlje,kojoj po nacionalnosti pripadaju.! Svako nosenje zastave (bilo koje drzave) na stadione na kojima se odigravaju medjunarodne utakmice,u bilo kom sportu,imaju ocigledno nameru,da nekoga iritiraju i da dodje do nekih nezeljenih sukoba.Ostavimo zastave,ostavimo nacionalnu pripadnost,kada idemo da gledamo neke utakmice. Zastave su nekada bile obavezni atribut,kada se islo u one glupave ratove,koje su obavezno,zakuvavali politicari. Idimo na sportska nadmetanja,uzivajmo u sportskim egzibicijama, a ostavimo se izazivanja zastavama i nedolicnim nacionalistickim ispadima.!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike