U trendu

SDP BiH traži smenu Turković, stavila se na stranu Dodika

SARAJEVO – Potpredsednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Vojin Mijatović zatražio je ostavku ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković jer je, po njegovom mišljenju, stala uz Milorada Dodika i jedina ugostila ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova.

Mijatović kaže da mu je drago da su članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine poslušali njegov jučerašnji poziv i, kako navodi, „otkazali gostoprimstvo Lavrovu, koji je svojim ponašanjem pokazao da ne ceni institucije Bosne i Hercegovine“.

„BiH ima svoje institucije koje je diplomatski nužno poštovati ma koja država da dođe u posetu, a svako zaobilažanje takvih pravila znači i derogiranje značaja bosanskohercegovačkih institucija“, naveo je Mijatović.

Zbog toga je, kaže, skandalozna odluka ministrarke Turković da ugosti i primi diplomatu koji zaobilazi institucije BiH, protokolarno pokazuje nepoštivanje prema službenim simbolima i daje skandalozne izjave, čime direktno podriva državu BiH, prenela je sarajevska N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.