U trendu

SDP traži inspekciju u KCUS i kvalifikacije dr Izetbegović

SARAJEVO – Klub poslanika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH zatražio je danas da Federalna uprava za inspekcijske poslove izvrši kontrolu dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ukjučujući i istragu o validnosti magistarskog i doktorskog rada direktorke tog centra Sebije Izetbegović.

Inicijativu je, u ime Kuba poslanika SDP-a, izneo poslanik Damir Mašić, koji je podsetio na niz spekulacija i informacija koje, kako je rekao, dovode u pitanje validnost specijalizacije, kao i doktorata direktorke Izetbegović, inače, supruge lidera najuticajnije bošnjačke SDA Bakira Izetbegovića.

KCUS je već neko vreme u centru pažnje bosanskohercegovačke javnosti, posebno nakon što je tu medicinsku ustanovu napustilo veliki broj kvalifikovanog i specijalističkog kadra, kao i zbog nedostatka osnovnih materijalno-tehničkih i medincksih sredstava i potrepština tokom pandemije.

Mašić je rekao da su svi veoma zabrinuiti zbivanjima na KCUS-u, pre svega odlaskom 13 anesteziologinja, što je, kako je kazao, „samo kap koja je prelila čašu“.

Dodao je da traže da se utvrdi činjenično stanje na KCUS-u i da se o semu obavesti javnost, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.