U trendu

Skandal: Ministarka pozirala sa simbolima OVK (foto)

Mediji u Severnoj Makedoniji pišu o skandalu pošto se na društvenim mrežama pojavila fotografija ministarke odbrane Radmile Šekerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske OVK (UČK) u Kičevu, prenosi portal Plusinfo.

Kako navode mediji, fotografija je napravljena tokom posete Šekerinske opštini Kičevo gde je razgovarala sa gradonačelnikom Fatmirom Deharijem, iz albanske vladajuće stranke Alija Ahmetija DUI.

Plusinfo piše da je skandalozna fotografija, na kojoj Šekerinska i Dehair poziraju ispred simbola UČK i zastave Albanije postavljene u kabinetu kičevskog gradonačelnika, izazvala snažne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama, prenosi Tanjug.

Nakon burnih reakcija, dodaje Plusinfo, oglasila se i Šekjerinska koja na svom profilu na Fejsbuku nije osporila fotografiju.

„Događaji iz 2001. su daleko iza nas. Naše društvo je prevazišlo vojnu krizu demokratskim i trajnim putem, o čemu svedočimo danas, 19 godina kasnije, kada smo članica NATO-a. U 2020. godini najvažnije je da li političari služe građanima. Ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, služenje narodu je reper”, napisala je Šekerinska na Fejsbuku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar