U trendu

Skandal u školi: Učiteljica đake terala da joj brišu cipele?

Učiteljica u Osnovnoj školi „Franjo Tuđman“ u Kninu, prema navodima roditelja, vređala je i ponižavala učenike, a čak su morali i da joj čiste cipele.

„Tokom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu i ona ih pošalje po sunđer da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dete kako kleči pred celim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno“, kazala je za RTL Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama.

Feral njuz javlja da su, nakon što su za sve doznali, roditelji tražili hitan sastanak s direktorkom i stručnom službom povodom pomenutog incidenta. Prema tim navodima, direktorka je još u februaru, kad su roditelji usmeno zatražili hitan sastanak, upoznata s incidentom, ali tada nije obavestila nadležne institucije, prenosi Indeks.

Većina roditelja je potpisala i dostavila zahtev direktorki za pisano izjašnjavanje u kojem su hronološki naveli niz propusta u radu učiteljice.

Uključilo se i Ministarstvo prosvete koje je zatražilo hitno izjašnjavanje škole, a školska direktorka je zatražila od Agencije za vaspitanje i obrazovanje stručan pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja.

U međuvremenu, roditelji dece koja pohađaju kninsku školu iščekuju rešenje.

Roditelji su naveli da su se čudne stvari događale kod te učiteljice, da su deca morala da je masiraju, kupuju užinu i nose joj kući. „Jednog malog je konstantno omalovažavala, govorila mu da je glup. Zbog toga se i povukao u sebe“, komentarisao je Željko Kološ, otac jednog od učenika.

Učiteljica je za RTL kazala da se radi o „neverovatnoj hajci određenog dela roditelja i da ništa od toga nije tačno kao i da u 20 godina svoje karijere nikad nešto ovako nije doživela“.

Iz iste škole pre dva dana je u javnost izašao slučaj učenika koji je terorisao i fizički zlostavljao više drugih učenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar