U trendu

Skandalozan skup u Podgorici: Kontramiting ili proslava NATO agresije?

U režiji „više crnogorskih organizacija“ na Trgu Nezavisnosti u Podgorici 24. marta biće održan antifašistički protest „Crna Gora iznad svega“, sa početkom u 12 časova.

Na Fejsbuk stranici „100p izdaji Crne Gore“, koja je organizator tog događaja, može se pročitati obrazloženje da se zapravo radi o kontramitingu kao odgovor na masovne proteste crnogorskih građana pokrenute zbog afere „Koverta“.

„Aktuelni perfidni i zakamuflirani takozvani ’građanski‘ protesti po Crnoj Gori su klasičan primjer izdaje svoje zemlje. Kroz firmu ’otpora‘ okupili su se u istom stroju: petokolonaši, strani plaćenici, prodate duše i revanšisti, šovinisti, autošovinisti, nacionalisti raznih boja, fašisti, teroristi koji zbog državnog udara na CG od prije dvije godine moraju robijati“, stoji u saopštenju organizatora tog skupa.

Iako kao formalni organizatori tog mitinga figuriraju neimenovane crnogorske „patriotske“ organizacije, u javnosti se naveliko spekuliše da je u pitanju kontramiting povezan sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS), koji bi trebalo da pokaže kako aktuelna vlast i dalje uživa veliku podršku građana.

Da su organizatori tog događaja makar ideološki simpatizeri režima govori njihova poruka da „nema prevrata prečicom“, te da „nema sreće u Crnoj Gori dok god bude ovakva opozicija“.

Ono što je takođe indikativno jeste da se kontramiting priprema baš za 24. mart, kada se obeležavaju dve decenije od NATO agresije na SR Jugoslaviju, pa neki zakazivanje mitinga na taj datum tumače kao više nego jasnu provokaciju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.