U trendu

Slovenci uhapsili Nikšićanina koji se krio 20 godina

PODGORICA – Slovenačka policija uhapsila je Božidara Samardžića (39) iz Nikšića, koji je osuđen na 20 godina zatvora kada je pre skoro 20 godina u Nikšiću iz pištolja ubio V. I.

On je uhapšen po Interpolovoj poternici i uskoro bi trebalo da bude izručen Crnoj Gori, prenela je RTCG.

„Službenici slovenačke policije su, postupajući po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica, uhapsili Samardžića koji je bio u bekstvu skoro 20 godina zbog ubistva. Samardžić je osuđen na 20 godina zatvora,“ navodi se u saopštenju.

Prema presudi, Samardžić februara 1999. u Nikšiću zajedno sa još jednom osobom, Lj.Z, pokušao da liši života više lica na način što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle.

U vozilu su se, navodi se, nalazila tri lica, K.R. koji je upravljao vozilom, i V.I. i S.V.

Projektili su pogodili vozilo kao i K.R. I V.I. U događaju V.I. je zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K.R. zadobio teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju.

Samardžić se od momenta izvršenja krivičnog dela nalazio u bekstvu sve do juče kada je uhapšen u Sloveniji shodno međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Sledi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa izručenjem Samardžića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.