U trendu

Slovenija promoviše svoje inovatore na Inicijativi Tri mora

LJUBLJANA – Slovenija, domaćin samita Inicijativa za tri mora u toku današnjeg i sutrašnjeg dana pokloniće svojim gostima specijalne poklone koji odražavaju nasleđe i inovativni duh Slovenije.

Predsednici Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske i Rumunije dobiće na poklon inovativni set bočica za vodu i čašu slovenačke dizajnerke Tanje Pak pod imenom „flou“.

Pak je dobitnica nekoliko međunarodnih nagrada, a boca „flou“ dobila je nagradu za dizajn Red Dot 2009. godine, saopštila je kancelarija predsednika Boruta Pahora, prenosi STA.

Članovi delegacija iz inostranstva dobiće bočicu „diabola“ koju proizvodi Steklarna Hrastnik i dva inovativna proizvoda „ulu“, pametni uređaj koji vas podseća da pijete vodu, i „čipolo“, pametni uređaj koji vam pomaže da pronađete izgubljene predmete.

Poseban detalj biće „rastuća olovka“ koja počinje da klija nakon upotrebe. Olovka, načinjena od organskog semena suncokreta i karanfila, nosi poruku „vi ste ono što zasadite“.

Svi pokloni odražavaju istorijsko, kulturno i prirodno nasleđe Slovenije, kreativnost i duh inovacije, navodi se u saopštenju kancelarije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.