Snažno nevreme u regionu – talasi do 6 metara, vetar čupao drveće iz korena (video)

Zagreb je večeras pogodilo jako nevreme, a uz jak pljusak i grmljavinu padao je i grad.

Večeras iz Zagreba, wow! 👏Foto: Alan Grubelić

Gepostet von Neverin.hr am Samstag, 3. Oktober 2020

Prema snimcima čitalaca Jutarnjeg lista, neke ulice u gradu su poplavljene i saobraćaj se otežano odvija.

Nevreme je zahvatilo i Jadran. Evropski centar za prognoziranje pojave i intenziteta oluja Estofex stavio je područje duž Jadrana pod drugi stepen za danas i noćas.

Riva u Kaštelima pod moremVideo: Mira Lučić

Gepostet von Crometeo am Samstag, 3. Oktober 2020

To znači lokalno obilnije padavine, moguće bujične poplave, pijavice na moru, grad, uraganske udare vetra, piše Jutarnji.

Posljedice nevremena u Zagrebu 😮😮 (benzinska kod motela Plitvice) Video: Marijan Kirin

Gepostet von Crometeo am Samstag, 3. Oktober 2020

Kiša će nastaviti da pada i do nedelje ujutro, kada će u većini krajeva biti pljuskova s grmljavinom, ponegde i olujnog vetra uz mogućnost grada. Na Jadranu moguća pojava pijavica.

Nevreme u BiH:Vetar čupao drveće iz korena u Bihaću

Nevreme praćeno jakim vetrom u večernjim satima pogodilo je područje Unsko-sanskog kantona usled čega je na nekoliko lokacija zabeležena materijalna šteta.

Kako su i najavljivali meteorolozi nakon celodnevnog juga u večernjim satima i tokom noći područje Bosne i Hercegovine pogodiće nevrijeme praćeno jakim vetrom i kišom, piše portal Kliks.

Prvi grad u BiH na udaru jakog vetra bio je Bihać gde je večeras usled jakog vetra na aleji u centru grada došlo do obrušavanja nekoliko stabala drveta, a, kako javljaju čitaoci portala, intenzitet i jačina vetra ne prestaje već nekoliko sati.

Zbog oborenih stabala saobraćaj u centru Bihaća je obustavljen dok pripadnici Službi za održavanje čistoće ne uklone popadalo drveće s kolovoza.

U narednim satima očekuje se jak vetar i u drugim gradovima BiH, a, presno Kliks upozorenje, moguće je da zbog udara vetra nastane i manja materijalna šteta.

Udari vetra na Jadranu stvarali talase i do 6 metara visine

Udari juga jaci od 100 kilometra na sat mestimično su stvarali talase i do šest metra visine, što ugrožava trajektni i katamaranski saobraćaj, rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split.

Prema njegovim rečima, u prvim večernjim satima severni deo Jadrana je zahvaćen jakim vetrom i grmljavinom koji su izazvali obilne padavine.

„Očekujemo da će se nevreme do ponoći proširiti i na srednji Jadran, a do jutarnjih sati i na južni deo Jadrana“, rekao je Tadin.

Voditeljka Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić je rekla da su zbog nevremena ceo dan u prekidu sve katamaranske linije koje povezuju Split sa srednjodalmatinskim ostrvima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.