U trendu

SNP: Pozivamo Đukanovića da prekine da plaši građane

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pokušava poslednjim huškačkim izjavama da u toj zemlji stvori nove podele i atmosferu mržnje koju je uspešno trasirao dok je bio u mogućnosti, saopštila je crnogorska Socijalisticka narodna partija (SNP).

„‘Poslednji diktator na Balkanu’ zaboravlja da mu je politički sat davno odzvonio i da broji svoje poslednje dane na poziciji, koju nažalost, trenutno pokriva. Upravo zbog toga i razumemo njegov strah od gubitka fotelje, od nezavisnog tužilaštva i reforme pravosuđa“, ističe SNP.

Iz te stanke ocenjuju smešne njegove lekcije o evropejstvu, prenosi portal CdM.

„Zaboravlja predsednik DPS da pustošenje državne imovine, kriminal i korupcija nisu vrednosti EU, i da će za to u najskorije vreme i pred nezavisnim organima morati da odgovara“, saopštili su iz SNP-a.

Oni stoga još jednom najoštrije osuđuju poslednje izjave Đukanovića, uz konstataciju da su bili u pravu kada su pokrenuli inicijativu za njegov opoziv.

„Još jednom ga pozivamo da prekine da plaši građane, preti šumama, nemirima i građanskim ratom. U svakoj uređenoj državi i ovo bi bilo dovoljno da izgubi funkciju koju pokriva. I da zaključimo, građani su 30. avgusta opozvali DPS i njihovu politiku i pokazali gde im je mesto. Ostalo je još da i predsednik DPS shvati da u bližoj buducnosti niko iz njegove partije neće više pokrivati niti jednu državnu funkciju“, poručili su iz SNP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.