U trendu

Šok cena: Pogledajte za koliko se paket vode prodaje u Dubrovniku (foto)

Inflacija pustoši naše novčanike, a ništa bolje nije ni u susednoj Hrvatskoj, sudeći po društvenim mrežama.

Na Redditu je postala viralna fotografija iz supermarketa, koja pokazuje vrtoglavo visoku cenu paketa vode.

Dubrovnik💀💀 (jel ovo realno?) from croatia

Za šest flaša vode u paketu treba izdvojiti 101,94 kune – što  je više od 1.500 dinara!

Usledili su brojni komentari na ovu šokantnu cenu vode.

„Pohlepni idioti. Ukratko“.

„Kako je išlo ono s fleksibilnošću ponude i potražnje? Ima nekih proizvoda oko kojih nisi fleksibilan i platit ćeš ih koliko god koštali. Ili tako nešto“.

„Nešto kao ruski gas“.

„Za poređenje, cene vode u Španiji. U centru Barselone možeš kupiti litar i po mineralne za 2 kn. U supermarketu. Deset koraka dalje imaš turistički dućan gde ćeš platiti otprilike kao i na ovoj slici iz Dubrovnika. Neko gugla i kupi jeftino, a neko se čudi“.

„Očito se prodaje, a ti im na žalost nisi ciljana grupa kupaca. Žalosno je kako svi nabijaju cene, ponuda je nikakva, dugoročni plan nikakav pa ‘e s vremenom pasti broj dolaska turista u Hrvatsku“.

„Ovo je definicija predatorstva. Jadni turisti“.

„Video i skuplje. I platio. Brod na reci u Parizu, 0.5l vode 5 eura. Iznenadilo nas sunce, popili svu svoju vodu i onda kupili jednu ovu od 5 eura jer jebiga, nemaš izbora, žedan si i ti je jedina voda u blizini. Takve zajebe jednostavno i ne doživljavam čudno na turističkim mestima, kad sam turist u takvoj destinaciji očekujem da će me svi pokušati oderati. Zato više volim manja mesta. Ako živiš u Dubrovniku da ga je**š nećeš tu kupiti vodu. A turista i onako ima previše, ili neka plate masno ili neka odjebu, gužve su ionako nepodnošljive, što ih manje to bolje“, bili su komentari korisnika.

Inače, u Dubrovniku je od početka godine do 25. juna 2022. godine ostvareno 1.029.182 noćenja, što je u poređenju sa 2021. godinom porast od 411 odsto, stoji u saopštenju Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)