Šokantni snimci: Deca iz doma vezana za radijatore provode dane (uznemirujući video)

Sabina Ćudić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, predstavila je šokantne detalje o tretmanu dece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić kod Hadžića.

Na fotografijama i video snimcima koje je predstavila vidi se kako su deca vezana za nameštaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa. Mnoga deca u takvom položaju provode veći deo dana i čitavu noć, pa su kod njih zabeležene fizičke povrede.

Građani Sarajeva organizovali su protest ispred zgrade Parlamenta na Skenderiji, zbog snimka šokantnog ophođenja zaposlenih prema deci u Zavodu Pazarić.

„Vlada već godinama sistematski ugrožava živote i dobrobit štićenika Zavoda u Pazariću. Danas su odbili da na sednici raspravljaju o užasnim uslovima i fizičkom nasilju kojem su maloletni štićenici svakodnevno izloženi. Vreme je za protest“, poručili su građani putem Fejsbuka.

3 komentara
  1. Natasa

    Fizicki u snazi, psihicki nesposobni da procene posledice svojih postupaka. Odlucite sami sta je pametno uraditi… Verujem da BIH kao i ostali Balkanci vodi borbu sa nedostatkom medicinskog osoblja. Mozda nije „humano“, ali je bezbednost svih na prvom mestu. Kako sticenika tako i medicinskog osoblja. Mislite da u Nemackoj ovoga nema? Varate se grdno. Ovo su bezbednosne mere u svakoj bolnici sveta kada pacijenti nisu svesni svojih postupaka. A poslanica prikuplja jeftine politicke poene, briga njih za decu..

  2. Anonimna

    Nije mi dobro….ovo nije humano….vezala bi ja njih tako pm.kuda ide ovaj svet

  3. AA ( americki alah)

    SRAMOTA!!!!!!

Napišite komentar