najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srebrenica podsetnik o potrebi da se suprotstavimo zlu

Američki državni sekretar Džon Keri (John Kerry) saopštio je danas da je 20. godišnjica obeležavanja zločina u Srebrenici “snažan podsetnik o potrebi da se suprotstavimo svim oblicima zla i ustanemo u zaštitu ljudskih prava i dostojanstva”. 

“Obeležavamo 20 godina otkako je pobijeno 8.000 ljudi u planinama Istočne BiH. Istina o nerazumnom zločinu protiv čovečnosti – o delovima tela nagomilanim u masovnim grobnicama – šokirala je savest sveta. Oni koji su počinili taj masakr moraju biti izvedeni pred lice pravde. A mi se, ne samo danas, nego svakog dana, moramo sećati srebreničkih žrtava i svih žrtava rata”, navpodi se u saopštenju Stejt departmenta koje je danas prenela i ambasaa SAD u BiH.

Keri je istakao da su SAD bile i da će ostati “nepokolebljiv partner građanima BiH, pružajući podršku u izgradnji sigurnosti kroz Dejtonski mirovni sporazum, kao i ekonomsku i tehničku savetodavnu pomoć na njenom putu od konflikta do obnove i razvoja”.

Američki državni sekretar je naglasio da je cilj SAD da i dalje “podržava napredovanje BiH ka stabilnosti i prosperitetu, u regionu u kojem građani mogu da žive kao susedi u miru i uz uvažavanje prava svih”. 

“Sećajući se srebreničkog genocida,  odajemo počast žrtvama ponovno izražavajući našu odlučnu nameru da osiguramo da se tragedije poput ove više nikada ne dogode”, naveo je Keri.

(Beta)

2 komentara
  1. Snezanajo

    Ameri su najveće zlo ove planete, i kada se budu suočili sa svojim zlodelima po svetu, i kada ih javno budu osudili, onda mogu pričati i prozivati druge!

  2. Ivan

    Ameri, bolje da ćutite, niste merodavni da komentarišete takve vrste nesreća. Pogledajte dobro sebe, videćete koliko ste bede napravili po čitavom svetu, da ih ja ne nabrajam.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike