U trendu

Srpski državljanin mučen u Herceg Novom, uhapšene dve osobe

Crnogorska policija je uhapsila dve osobe iz Herceg Novog zbog sumnje da su mučile i nanele teške telesne povrede državljaninu Srbije V.S.

Kako je saopšteno iz Uprave policije D.T.P. i M.P. sumnjiče se da su 4. avgusta pozvali V.S. u svoj stan, nakon čega su ga vezali i, kako je saopšteno, zadali mu povrede tupim predmetima, ali i stavili mu tkaninu u usta kako ne bi mogao da doziva pomoć.

„Sumnja se da su osumnjičeni ovu osobu držali vezanu par sati. Postupajući po naredbi sudije za istragu pripadnici policije su ušli u stan i na licu mesta zatekli osumnjičene i oštećenog koji je imao vidne povrede po glavi i telu. On je transportovan u medicinsku ustanovu gde su mu konstatovane teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sudija za istragu je nakon salušanja kod tužioca za D.T.P. i M.P. doneo rešenje o odredjivanju pritvora u trajanju do 30 dana zbog navedenih krivičnih dela.

Iz policije je saopšteno i da je rasvetljena i teška kradja počinjena „na naročito drzak način“ u Kotoru.

„Za ovo delo se terete S.Č. i V.V. državljanke Hrvatske. One su, kako se sumnja, koristeći nepažnju, oštećenoj otkopčale torbu i iz nje otudjile novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.800 evra, 10.000 dinara i lična dokumenta. Pretresom stana u Budvi koji su koristile ove osobe pronadjen je novac i vraćen oštećenoj“, saopšteno je iz policije.

Osumnjičene su sprovedene na granični prelaz Debeli Brijeg uz Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru izdato od strane granične policije, nakon čega su preuzete od strane kolega iz hrvatske policije.

„Za njima je bila raspisana lokalna poternica na teritoriji Hrvatske zbog džeparenja“, saopšteno je iz policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.