U trendu

Srpski nacionalni savet u CG o izjavi Davidovića

PODGORICA – Srpski nacionalni savet (SNS) u Crnoj Gori iznenađen je izjavom lidera Narodnog pokreta Miodraga Dake Davidovića o navodnoj umešanosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pokušaj atentata na njega i vladiku Joanikija.

„Apsolutno svedočimo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskreni prijatelj ne samo Srba u Crnoj Gori, već i svih Srba u regionu i rasejanju, što svakog dana pokazuje svojim delima i postupcima“, navodi se u saopštenju SNS-a dostavljenom Tanjugu.

Da nije, ističu, Vučićeve brige o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori, ali i na Kosovu i Republici Srpskoj, ne bi bilo ni traga srpskim organizacijama i zajedništvu srpskog naroda, već bismo bili podijeljeni i posvađani kao što smo to bili u vremenu pre njegovog dolaska na vlast.

„Dajemo punu podršku predsedniku i Vladi Srbije u ogromnim naporima na homogenizaciji i jedinstvu srpskog naroda, a Narodni pokret u Nikšiću pozivamo da bezuslovno bude uz svoj narod, kao što to i svi očekuju od njega“, poručili su iz SNS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.