Strava u Crnoj Gori: Neke žene pobace i do 30 puta sve dok se ne rode muško dete

Crnoj Gori sve su popularniji novi, rani krvni testovi u trudnoći, ali ne kako se otkrilo da li je sa plodom sve u redu, već kako bi žene mogle pobaciti u slučaju da nose žensko dete, piše RTL.

Zbog pritiska okoline i duboko ukorenjene tradicije žene su prisiljene da abortiraju ako nose devočicu.

U Crnoj Gori zakonom je zabranjeno znati pol deteta pre 12. nedelje, međutim širom zemlje otvaraju se laboratorije i poliklinike u kojima se krvnim testom može otkriti pol već tokom prva dva meseca. Zbog toga je u poslednjih 19 godina rođeno šest hiljada dečaka više nego devojčica, a neke žene su u iščekivanju muškog deteta pobacile i 30 puta, tvrdi RTL.

Stručnjaci upozoravaju da će to ostaviti nesagledive posledice na celo društvo.

– Znali smo za žene koje su imale višestruke trudnoće, ali znamo samo jedan primer žene koja je imala više od trideset prekida trudnoće – govori Maja Raičević iz Centra za ženska prava Crne Gore.

U Crnoj Gori se godišnje u proseku rodi oko 350 dečaka više nego devojčica, na što je pre nekoliko godina crnogorske vlasti upozorilo i Veće Evrope.

– Crnogorci više vole sinove. – Naravno da Crnogorci vole i kćeri, ali sinovi su za Crnogorca, pogotovo ako je sin prvo dete, ono što je najpoželjnije – rekao je jedan stanovnik Berana.

11 komentara
 1. Non Toxic

  Da li će dete biti mušo ili žensko isključivo zavisi od muškarca a ne od žene, Žena treba da svrši pre muškarca da bi bilo muško i obratno

 2. Anonimni

  Koji debilizam od strane ovog autora. Podji mili bilo koji dan u porodiliste u Podgoricu i videćeš da se rodi svaki dan duplo više djevojcica nego dečaka. Moje 3 sestre svaka po ćerku rodila i za svaku se pucalo i pilo ka da su po 2 sina rodile. Autoru penal si ostroga mi

 3. Anonimni

  Tuzno I bezumno. Sve su cesca odjjeljenja u skolama gdje pri upisu prvaka ima vise djecaka nego djevojcica, sto se ranije nije desavalo.

 4. Anonimni

  Tuzno.

 5. Lola

  Uzas

 6. Anonimni

  Ja ne mogu da verujem sta citam. Kakav primitivizam. Sa kim li ce ti decaci da se zene? Sa Albankama, verovatno.

 7. Anonimni

  Treba da znate sledeće: upravo su ŽENE te, koje žele više sina, nego ćerku u Crnoj Gori !

  1. Nikola

   Ima sve vise Srba koji se zene sa Romkinjama, u mom selu 3 slucajeva u zadnjih nekoliko godina, u susednom se i policajac ozenio sa Romkinjom

  2. tigar

   E ako si im reko Nesrećo…

 8. Mitar

  muskarac nije muskarac ako nije u stanju da napravi sina

  1. Anonimni

   Ne lupaj,keve ti

Napišite komentar