U trendu

Suverenista Sačić verbalno nasrnuo na Miloševića

ZAGREB – Penzionisani general, poslanik Hrvatskih suverenista, bivši deklarisani Jugoslaven i titoista Željko Sačić oštro je kritikovao potpredsednika vlade iz SDS S-a Borisa Miloševića, koji se založio za ista prava Hrvata i Srba, što je, kako kaže, omalovažavanje svih hrvatskih žrtava i uvreda koja neće ostati bez ođeka.

Portal zagrebačkog nedeljnika Novosti piše da je Sačić, „posvetivši dužnu pažnju pranju samog sebe od pre 30 godina“, žestoko verbalno nasrnuo na Miloševića, zbog intervjua koji je potpredsednk hrvatske vlade dao prošle sedmice Večernjem listu.

Portal konsgtatuje da mu je naročito zasmetalo što su oni preneli intervju s naslovom :“Milošević:Ako je dobro Srbinu u Hrvatskoj, onda Hrvatu ne može nikako biti loše“.

Između ostalog, napisao je da je to što je rekao Milošević „prestrašno, nepodnošljivo, uvredljivo, omalovažavajuće za sve hrvatske žrtve“ i zapretio da to neće ostati bez ođeka.

Na kakav ođek misli, Sačić nije pojasnio, navode Novosti i podsećaju na Sačićev dosije iz vremena Jugoslavije objavljen u oktobru prošle godine, a što je, kažu, „ovog danas žestokog antikomunistu očito jako pogodilo“.

Tada je objavljeno da je Sačić bio ne samo član Saveza komunista Jugoslavije, nego i deklarisani Jugosloven koji je osamdesetih godina pisao ode maršalu Titu i tadašnjoj državi, dok danas „drži tirade kao agresivni hrvatski nacionalista i proziva druge kao komuniste i Jugoslovene“.

Nakon tog otkrića Sačić je, podsećaju, putem Fejsbuka priznao da je bio član „te protivhrvatske komunisticke organizacije“, pravdajući se da nije „radio ništa nemoralno, nečasno, protivnarodno, već je samo učio i školovao se“. Onda je, navode, promenio ton i počeo je da vređa novinare Novosti nazivajući ih „bagrom, bednim kukavicama, podlim udbašima, zlobnim gadovima i kriminalnim, protivhratskim gamadima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.