Tegeltija o ostavci na sednici VSTS

SARAJEVO – Predsednik VSTS BiH Milan Tegeltija prisustvovao današnjoj sednici tog pravosudnog tela i rekao da će nakon prve tačke dnevnog reda napustiti salu, očekujući da će ga kolege obavestiti kada da podnese ostavku.

Tegeltija je na sednici ponovo pozvao Gorana Nezirovića da podnese ostavku budući da je, kako je rekao, učestvovao u svim aktivnostima koje su dovele do toga da on podnese ostavku.

„Odluke se donose na bazi pritiska koji dolazi izvan ove institucije. Pravni sistem mora funkcionisati na pravnim osnovama. Bilo je ljudski da otkažem. Želim da vas pozdravim. Uzeću godišnji. Posle nije bitno“, rekao je Tegeltija, prenela je RTRS.

Napominje da nije ranije podneo ostavku jer bi u protivnom bilo nemoguće održati današnju sednicu.

„Mandat potpredsednika vezan je za mandat predsednika. Ne bi mogla biti održana sednica. Ja ću biti na prvoj tački. Očekujem da me obaveste kad ću podneti ostavku“, rekao je Tegeltija.

Smatra da bi bilo pametno pre izbora novog rukovodstva sačekati izbor članova, ali da to nije nužno.

„Podnosim ostavku čim izađem, ako vi tako odlučite. To nije pametno. Najbolje bi bilo da to bude sutra ili prekosutra“, rekao je Tegeltija.

Podsetio je da Zakon precizira da mandat prestaje davanjem ostavke Sekretarijatu.

Rekao je i da odlazi sa dva osećanja, „osećajem nezadovoljstva zbog društva u kojem živimo i osećajem zadovoljstva zato što je isplivalo na videlo ono na šta je ukazivao“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.