U trendu

Tri osobe optužene za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skoplju

 Vlasti Severne Makedonije su danas podigle optužnicu protiv tri osobe za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je da je, posle sprovedenog istražnog postupka, podnelo optužni akt protiv tri osobe za krivično delo ubistvo.

Optuženi su 7. aprila ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički ubili Denisa Tota, navodi se u optužnici.

„Posle kraće rasprave, sve troje (optuženih) naneli su mu više udaraca i teške telesne povrede, od kojih je prvo pao u komatozno stanje, a sutradan preminuo“, navodi skopsko tužilaštvo.

Nadležni javni tužilac je Osnovnom krivičnom sudu „Skoplje“ podneo i predlog za produženje pritvora za troje optuženih, zato što još postoje okolnosti zbog kojih je ta mera određena, dodaje se.

Zbog sumnje da su ubili 27-godišnjeg Tota, rukometaša skopskog Butela, u aprilu su uhapšeni Andželo Đorđijevski (28), Klementina Lefkovska (19) i Andrej Kostovski (22).

Prema snimku sa nadzornih kamera koji se odmah pojavio u medijima, Đorđijevski je udario Tota, koji je nakon toga pao na asfalt i zadobio povrede glave, od kojih je kasnije umro. Dok je onesvešćen ležao na zemlji, devojka mu je nekoliko puta prišla i šutirala ga.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je tada da su se hrvatski rukometaš i devojka, koja ga je brutalno udarala u glavu, poznavali od ranije i da je napadu prethodila rasprava.

Policiji slučaj nije prijavio niko od sedam svedoka koji su prisustvali prebijanju Tota, pripadnici obezbeđenja kluba i taksista, već su ga ostavili da leži onesvešćen na zemlji, da bi Hitnu pomoć kasnije pozvala konobarica koja radi u tom klubu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.