U trendu

Tužilaštvo BiH će danas zatražiti od Suda BiH odredjivanje pritvora Darku Elezu

Postupajući tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju danas će u popodnevnim časovima uputiti predlog Sudu BiH za odredjivanje pritvora Darku Elezu, koga je Srbija izručila BiH.

„Predlog pritvora biće upućen u zakonskom roku“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Advokat Darka Eleza, Duško Tomić je ranije danas izjavio da je odgodjeno ročište pred Sudom BiH na kome je Elez trebalo da se izjasni o krivici.

Tomić je za rekao da nije obavešten kada bi se ročište moglo odžati, kao i da mu je tužilac u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da čak nije napisao ni predlog i obrazloženje za odredjivanje pritvora.

On je još kazao da više neće biti Elezov advokat, jer, kako je naglasio, nije uspeo održati obećanje koje mu je dao da mu neće biti sudjeno za predmet „Lutka“, jer to „nije moguće na osnovu bilateralnog sporazuma BiH i Srbije od 2015. godine“.

„Doneo sam odluku da više u tome ne učestvujem, jer sam izgubio poverenje svog klijenta kome sam rekao da mu neće biti sudjeno za ‘Lutku’ i da ja to garantujem. Garancija je propala. Darko Elez će od sutra imati svog advokata, ja to neću biti“, rekao je Tomić.

Tužilaštvo BiH u predmetu „Lutka“ tereti Eleza za više ubistava na području Istočnog Sarajeva 2018. i 2019. godine, planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela.

On se dovodi i u vezu sa Veljkom Belivukom, koji je nedavno uhapšen u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.