U automobilu Dragana Kovačevića pronađeno milion evra?

ZAGREB – U automobilu koji se povezuje s Draganom Kovačevićem, nedavno uhapšenim šefom Jadranskog naftovoda (Janaf), pronađeno je oko milion evra, prenosi zagrebački TV N1.

Ta televizija, pozivajući se na nezvanične informacije koje je potvrdilo više izvora, navodi da je u automobilu parkiranom u Samoboru, povezanim s Draganom Kovačevićem, pronađeno milion evra.

Automobil je bio parkiran na adresi jednog od poznanika nedavno uhapšenog direktora Janafa.

N1 nezvanično saznaje da se veruje da je upravo reč o delu mita koje je Kovaćević dobio, ali ni policija ni Ured za suzbijanje korupcije i kriminala (USKOK) nisu želeli da potvrde ovu informaciju.

Prema nezvaničnim informacijama od ranije, Kovačević je dan pre hapšenja saznao da će se to dogoditi, i pokušao je da sakrije dokaze.

Jutarnji list javlja da je Kovačević zamolio svog poznanika Deana Šparavca, jednog od direktora kompanije „Alfa stan“, da mu dozvoli da svoj automobil parkira u garaži njegove vile u Samoboru.

U tom automobilu je, kako se nezvanično saznaje, pronađena veća količina novca u raznim valutama, ukupnog iznosa oko milion evra, kao i dokumentacija koju je Kovačević želeo da sakrije.

Šefa Jadranskog naftovoda Dragan Kovačević nedavno je uhapšen sa još deset osoba, zbog sumnje da je deo korupcionaške afere koja poslednjih dana potresa Hrvatsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.