U trendu

U Hrvatskoj sve još miriše na Udbu

Nakon što je bivši zvaničnik tajne službe iz perioda bivše SFRJ, Josip Manolić u četvrtak oslobođen optužbi za klevetu u procesu koji je Tomislav Karamarko protiv njega pokrenuo zbog tvrdnje da je bio saradnik re tajne službe, bivši šef HDZ poručio je da „u Hrvatskoj sve još miriše na Udbu“.

U podužem postu na Fejsbuku, Karamarko podseća ko je Manolić, pozivajući se na podatke iznete u Vikipediji i dodaje da je on kao osoba sa tako, kako je naveo, bogatom reputacijom iz prošlosti, na Opštinskom sudu oslobođen optužbe za klevete.

„Iako smo tokom procesa, što dokumentima, što svedočenjem relevantnih svedoka, dokazali da je Manolić lagao i klevetao, sudija je, slobađajućom presudom, zaključila da “nije utvrđena namera” klevetanja. Dakle – čisti Manolićev altruizam. Oslobađajućom prvostepenom presudom Manoliću, sud nam je poslao poruku! Ako vas neko nazove udbašem, to u Hrvatskoj nije kleveta već to trebate sa zahvalnošću primiti kao kompliment“, naveo je Karamarko.

Podsećajući da svedoci Manolićeve odbrane bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, bivši direktor UNS i bivši glavni državni pravobranilac Krunoslav Olujić, i Ante Barišić, šef Udbe zadužen za kler, još uvek profesor FPZ-u, nisu na sud doneli ni jedan materijalni dokaz kojim bi potvrdili Manolićevu klevetničku optužbu.

A i kako bi, kaže Karamarko, kada je ta grupa imala samo političko-politikantske namere.

„Za razliku od njih, moji svedoci su bili autentični i argumentovani, jer su po prirodi svog posla i struke jednostavno znali istinu. Za tu istinu su svedočili na sudu i na tome sam im zahvalan“, napisao je Karamarko.

Ovi prvi, dodao je, i društvo kojem pripadaju pokušali su me uvući u svoju jazbinu kojoj kaže nikada nije pripadao, a s obzirom na to da nisu uspeli, zapravo su mu bili najbolji advokati.

Osim što su pokazali da insistiraju u nametanju podela na „Mi i Oni“, Karamarko je zakljucio:

„Da sam bilo kada svetonazorski pripadao njima, danas bih verovatno bio premijer Hrvatske. Josip Manolić s pravom kaže “ja sam pobednik“! I, nažalost, u pravu je, jer u Hrvatskoj “sve još miriše na nju“ – Udbu““.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar