U trendu

U Karlovcu osvanule oznake NDH i Azova

KARLOVAC – U predgrađu Turanj u Karlolvcu na uređaju za regulaciju rada semafora naslikana je oznaka Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) sa šahovnicom kakva se koristila u NDH i ekstremnodesničarskom puku Azov ukrajinske vojske.

Savez antifašistickih boraca i antifašista nazvao je ovaj incident veličanjem fašizma, prenela je Hina.

Oznake stoje na uredaju uz državni put D1 nasuprot osnovne škole i to najmanje dva dana, rekao je za Hinu predsednik udruženja antifašista Grada Karlovca Miroslav Delic, ujedno potpredsednik nacionalne organizacija SABH-a, koji ih je uocio danas i o tome obavestio širu javnost.

Delić je naveo da je razlog opetovanom velicanju ustaštva to što država ne sankcionira ustaške uzvike i znakovlja.

Taj zabrinjavajuci trend, upozorio je, vidljiv je i na svakom Tompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gđe tinejdžeri spremno pjevaju i uzvikuju parole propalog fašistickog režima.

Delić kaže i da hrvatske vlasti svojim necinjenjem puštaju da zlo raste i naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole osvanuo i grafit Azov, što je, dodao je, naziv ultranacionalisticke jedinice u Ukrajini koja godinama održava kontakte s ekstremistickom scenom u inostranstvu.

„Na svakom državnom dogadaju redovno gledamo skandalozna ustaška obeležja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svesno ili podsvesno podržavaju ksenofobicnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav ‘za dom spremni’ te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovečanstva u istoriji sveta“, rekao je Delić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar