U trendu

U Mostaru otvoren prvi Muzej oldtajmera u BiH

MOSTAR – U Mostaru je danas otvoren prvi Muzej oldtajmera u BiH koji je okupio oldtajmere iz devet zemalja sveta i brojne ljubitelje limenih četverotočkaša iz prošlog veka.

U novootvorenom muzeju u mostarskom naselju Rodoč, koji se nalazi u prostoru nekadašnje kasarne, izloženo je 40 eksponata među kojima se nalaze jedinstveni primerci oldtimera kakvi se ne mogu pronaći u ostatku Evrope.

Sadržaj su danas obogatili i brojni gosti koji su stigli iz devet zemalja kao i bogat kulturno-umetnički program kojim su članovi u narodnim nošnjama posetiocima dočarali vreme kad su izložena vozila vladala evropskim saobraćajnicama, prenosi Klix.ba.

Predsednik Oldtajmer kluba Mostar Zdravko Vidović, koji je idejni tvorac jedinstvene priče u najvećem hercegovačkom gradu, ističe da je ovo prvi muzej oldtajmera jednog kluba koji je nastao isključivo zahvaljujući entuzijazmu članova na šta je, kako kaže, jako ponosan.

Muzej se prostire na 700 kvadratnih metara, a izloženo je za sada 40 automobila iz prošlog veka, među kojima su neki stari i oko 100 godina.

Uz to će imati i servis za procenu oldtajmera, gde će se utvrđivati originalnost vozila potrebna za registraciju oldtajmera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.